Θεσσαλονίκη: Χάλασε η στημένη φιέστα του Τσίπρα στην Καλαμαριά(Βίντεο)


Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο πρωθυπουργός ακούει αρνητικά σχόλια για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Από την ώρα που αποφάσισε να βγει και λίγο από του Μαξίμου και να κυκλοφορήσει έστω και λίγο και με τεράστια συνοδεία αστυνομικών, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να περιμένει ότι θα του τα “ψάλλουν”.
Ο κόσμος πεινάει και αυτό δεν είναι λαϊκισμός κύριε πρωθυπουργέ.
Ούτε είναι “κατευθυνόμενο”, γιατί η σκληρή καθημερινότητα που ζει ο πολίτης αυτής της χώρας δεν μπαίνει σε πολιτικά καλούπια.
Ο κόσμος έχει φτάσει στο αμήν με την υπερφορολόγηση, την ανεργία μέσα σε κάθε οικογένεια, τις αυξήσεις σε όλα τα αγαθά και κυρίως τα είδη πρώτης ανάγκης, τις συνεχιζόμενες μειώσεις των συντάξεων και το τσεκούρωμα των κοινωνικών επιδομάτων.
Αυτό ήθελε να πει ο κόσμος στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, εκεί όπου βρέθηκε ο πρωθυπουργός για να επισκεφθεί τα παιδιά με σύνδρομο Down.
Μέλος της Λαϊκής Ενότητας Καλαμαριάς, ο Γρηγόρης Σκουλάς που συστήθηκε στον πρωθυπουργό, ένας άνθρωπος που έφαγε τη ζωή με το κουτάλι, συνταξιούχος τώρα, παλεύει καθημερινά, αγωνίζεται στον δρόμο για να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί συνανθρώπους του που έχουν πραγματική ανάγκη.
Ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε από μέσα του τους προβληματισμούς, τις σκέψεις του, αυτά που ζει και βλέπει καθημερινά. Είχε μπροστά του τον πρωθυπουργό, τον πλέον αρμόδιο και απόλυτα υπεύθυνο για όλα όσα βιώνουμε από το τρίτο μνημόνιο. Ο πρωθυπουργός άλλωστε μαζί με το υπουργικό συμβούλιο παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις, βάζουν τις υπογραφές τους σε νομοσχέδια μετά από… σκληρές διαπραγματεύσεις και εν τέλει καθορίζουν τις τύχες του ελληνικού λαού.
Αυτό που έγινε σήμερα στην Καλαμαριά, αυτό που το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας είπε στον πρωθυπουργό, είναι αυτό που βλέπει και ζει ως μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, που παλεύει μαζί με συναγωνιστές για να σωθεί η λαϊκή περιουσία απλών ανθρώπων από τις ορέξεις των τραπεζών.
Να σημειωθεί ότι βρέθηκαν και συμβασιούχοι του δήμου Καλαμαριάς, οι οποίοι επίσης είχαν συνομιλία με τον πρωθυπουργό.
Το σάιτ μας, έψαξε και βρήκε το στέλεχος της Λαϊκήε Ενότητας και μας μίλησε για όλα όσα έγιναν σήμερα και τον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό.
Καταρχήν, τον ρωτήσαμε να μας πει τι ακριβώς είπε στον πρωθυπουργό και τι του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας…
“Μένω στην Καλαμαριά και μόλις έμαθα ότι θα έρθει ο πρωθυπουργός, ήθελα να πάω. Πήγα νωρίς στον χώρο που θα πήγαινε και κάθισα σε μία γωνία. Με πλησίασαν τρεις ‘φουσκωτοί’, έφυγα από τη θέση μου και πήγα στους συμβασιούχους, καθώς γνωρίζω αρκετούς από αυτούς. Εκεί ήρθε μετά από λίγο και ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο γνωρίζω απ’ όταν ήταν φοιτητής… Μόλις ήρθε μπροστά μου του μίλησα…”, μας είπε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας.
Δεν θα σας γράψουμε τους διαλόγους με τον πρωθυπουργό, γιατί βρήκαμε σχετικό βίντεο και επειδή δυστυχώς δεν κατάφερε το σάιτ μας, newreport.gr, να βρεθεί στην Καλαμαριά σήμερα το μεσημέρι, δεν ήμασταν λοιπόν παρόντες, δεν μπορούμε να έχουμε 100% εικόνα για να σας τη μεταφέρουμε.
Βρήκαμε όμως ένα απόσπασμα από βίντεο και σας παραθέτουμε μέρος από τον διάλογο που μας είπε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας ότι είχε με τον πρωθυπουργό. Το βίντεο βρήκαμε στο σάιτ thousandnews.gr και σας το παρουσιάζουμε.Να τονίσουμε ότι το στέλεχος της ΛΑ.Ε. δεν έφυγε μετά τον πρώτο διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. Τον περίμενε για να του ζητήσει να κάνει κάτι προκειμένου να σωθεί η περιουσία, τα σπίτια και τα μαγαζιά του μεροκαματιάρη που βγαίνουν στους πλειστηριασμούς.
Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είπε στο στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, τον θυμήθηκε, με τον συγκεκριμένο άνθρωπο να ζητάει από τον πρωθυπουργό να κάνει κάτι η πολιτεία για να μην βγαίνουν στο “σφυρί” λαϊκές περιουσίες.
Δείτε το σχετικό βίντεο και πάλι από το σάιτ thousandnews.grΑυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση στο στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, όπως μας είπε, ήταν το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ή έκανε, ή φάνηκε να μην γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα… Όπως επίσης και η επισήμανση του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, όπως και του αντιπροέδρου της Βουλής, Τάσου Κουράκη, οι οποίοι είπαν στον ίδιο: “Εμείς σας αγαπάμε…”.
Τώρα, τι αγάπη είναι αυτή που έχει οδηγήσει τον λαό σε πλήρη εξαθλίωση, αυτό πραγματικά είναι υπό διερεύνηση…
Εκτός, αν αλλάξουν το… τροπάρι οι κυβερνώντες και μετά το “υπογράψαμε το τρίτο μνημόνιο με πόνο ψυχής”, το αλλάξουν και το κάνουν “υπογράψαμε το μνημόνιο με αγάπη…”.

Τι έγραψε ο Τύπος για την επίσκεψη Τσίπρα

Εκτός από το κανάλι Εψιλον, που μετέδωσε ένα μεγάλο μέρος των όσων συνέβησαν στην Καλαμαριά, και εκτός από μερικά σάιτ της Θεσσαλονίκης που ήταν μπροστά στους διαλόγους του κόσμου με τον Αλέξη Τσίπρα, έξω από το κτίριο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down στην Καλαμαριά, όλοι οι άλλοι έδειξαν αυτά που “έπαιξε” το κυβερνητικό ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Διαβάστε τι έγραψαν, χωρίς βέβαια να αναφέρουν τι έγινε με τους πολίτες και το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας…
«Θα είμαστε δίπλα σας»
«Υπάρχουν πράγματα που γίνονται αν υπάρχει πολιτική βούληση και ενδιαφέρον και έγνοια και πράγματα που δεν γίνονται, δεδομένων των συνθηκών στις οποίες βρίσκεται η χώρα σήμερα. Γι’ αυτά που γίνονται, αυτά που μπορούμε να κάνουμε, θέλω να υποσχεθώ, ότι τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, θα είμαστε δίπλα σας για να κάνουμε ό,τι μπορεί να γίνει. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, όσοι πόροι μπορούν να κατευθυνθούν στην υποστήριξη κοινωνικών υποδομών, να κατευθύνονται εκεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, όπου επισκέφθηκε το κτίριο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει πριν από λίγες μέρες στα παιδιά, όταν τον επισκέφθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, για να ψάλλουν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
«Εγώ δεν θα βγάλω λόγο σήμερα εδώ. Απλά θα σας πω ότι θεώρησα αυτονόητο να ανταποκριθώ άμεσα σε μια ανθρώπινη υπόσχεση. Δεν θέλω να δώσω κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα πολιτικής αξιοποίησης. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή όταν δέχτηκα το αίτημά σας να’ρθείτε στο Μέγαρο Μαξίμου για να μας πούνε τα παιδιά σας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Και κάναν τόσα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Έδωσα μια μικρή υπόσχεση να έρθω να σας δω. Το δώρο που υποσχέθηκα ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω για τα παιδιά», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τους έδωσε ένα προβολικό μηχάνημα για να μπορούν να βλέπουν κινηματογραφικές ταινίες στα γραφεία του Συλλόγου.
Μιλώντας για την οικονομική κρίση ανέφερε ότι «η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα κοινωνικό, το οποίο δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης. Η κρίση το όξυνε ακόμη περισσότερο. Είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα ήταν ελλιπές και δεν οικοδομήθηκε όπως έπρεπε να οικοδομηθεί τα χρόνια της ανάπτυξης, της οικονομικής ευημερίας, τότε που τα δισεκατομμύρια παιζόντουσαν στα χρηματιστήρια και στα δομημένα ομόλογα. Δυστυχώς δεν υπήρξε η πρόνοια από την πλευρά της πολιτείας, παρά τα μεγάλα λόγια και τις συχνές φωτογραφήσεις των πολιτικών με συμπολίτες μας, άτομα με αναπηρία ή με άλλα προβλήματα. Δεν υπήρξε η πρόνοια, δεν υπήρξε η έγνοια να στηθεί μια στοιχειώδης υποδομή, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που είναι πιο μπροστά από εμάς, ώστε στα χρόνια της κρίσης να υπάρχει ένα αποκούμπι και τώρα τα χρόνια της κρίσης αυτό έχει οξυνθεί ακόμη περισσότερο. Εμείς κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, παρά το γεγονός ότι όλοι γνωρίζετε τις συνθήκες της δημοσιονομικής πειθαρχίας, τα δημοσιονομικά της χώρας. Η χώρα είναι υπερχρεωμένη και βρίσκεται σε πολύ δύσκολους συσχετισμούς και στην Ευρώπη και διεθνώς. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, όσοι πόροι μπορούν να κατευθυνθούν στην υποστήριξη κοινωνικών υποδομών να κατευθύνονται εκεί».
Για τον νόμο πλαίσιο που αφορά τα άτομα με αναπηρία και τη δυνατότητα στήριξης από την πλευρά της πολιτείας, είπε ότι βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης και πρόσθεσε ότι οι πρώτες παρατηρήσεις από τους συλλόγους και οι πρώτες αντιδράσεις είναι πολύ θετικές, αλλά ο διάλογος θα συνεχιστεί.
Απευθυνόμενος στους γονείς των παιδιών με σύνδρομο Down είπε: «Τα θέματα που αντιμετωπίζετε εσείς είναι σύνθετα, γιατί εσείς ζείτε με την αγωνία ότι όταν κάποια στιγμή, όπως όλοι μας, οι γονείς δεν θα έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τα παιδιά, πώς αυτά τα παιδιά θα σταθούν στα πόδια τους και αυτό πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα της πολιτείας. Επειδή υποσχέθηκα να μην πολιτικολογήσω, θα πω μόνο ένα πράγμα: υπάρχουν πράγματα που γίνονται αν υπάρχει πολιτική βούληση και ενδιαφέρον και έγνοια και πράγματα που δεν γίνονται, δεδομένων των συνθηκών στις οποίες βρίσκεται η χώρα σήμερα. Γι’ αυτά που γίνονται, αυτά που μπορούμε να κάνουμε, θέλω να υποσχεθώ ότι τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, θα είμαστε δίπλα σας για να κάνουμε ό,τι μπορεί να γίνει».
Παράλληλα, κάλεσε τους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία των υπαρχουσών κοινωνικών δομών στήριξης αλλά και στην κατεύθυνση πόρων στη δημιουργία καινούριων δομών.
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τα παιδιά, ένα από τα οποία φορούσε κονκάρδα του ΠΑΟΚ όταν τον επισκέφθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. «Τι είπαμε; Παοκάρα», του είπε ο πρωθυπουργός, προκαλώντας τον ενθουσιασμό των παιδιών. Στη συνέχεια δέχτηκε τα δώρα του Συλλόγου, ένα καλάθι που περιείχε ένα ρόδι που κατασκευάστηκε στο εργαστήριο κεραμικής, μια κηραλοιφή, την κούπα του συλλόγου, γλυκό κουταλιού και ένα γούρι για τη νέα χρονιά.
Αργότερα, ξεναγήθηκε στο κτίριο, τους κοιτώνες των παιδιών, τους χώρους ψυχαγωγίας και την πισίνα, ενώ φύτεψε μαζί με τα παιδιά μια ελιά στην είσοδο του κτιρίου και τους είπε ότι το δέντρο θα είναι πιο μεγάλο την επόμενη φορά που θα τους επισκεφθεί.
Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Τσιφλίκης, έθεσε το θέμα της λειτουργίας του χώρου του Συλλόγου, ώστε να παρέχονται εκπαιδευτικά προγράμματα στα παιδιά. «Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος είναι τα λειτουργικά έξοδα που θα έχει αργότερα ο σύλλογος, αλλά και ο ελλιπής εξοπλισμός που υπάρχει τώρα, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, να μπορέσουμε να αδειοδοτηθούμε. Το κτίριο είναι κατασκευασμένο για Κέντρο Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, αλλά λείπει κάποιος εξοπλισμός για να μπορέσουμε να πάρουμε την άδεια. Εξυπηρετεί 90 άτομα από τη Θεσσαλονίκη. Είμαστε 450 μέλη, οικογένειες από όλη την Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε: «Επιδιώκουμε να εκπαιδεύσουμε το μάτι του συνανθρώπου μας να είναι ανεκτικό απέναντι στο σύνδρομο Down».
Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.
Νωρίτερα, έξω από το χώρο του κτιρίου του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down, βρέθηκαν συμβασιούχοι στην καθαριότητα στον δήμο Καλαμαριάς, που έθεσαν αρχικά στον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη και στη συνέχεια στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το θέμα που τους απασχολεί. Όπως ανέφερε ο Αργύρης Παρθενιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Καλαμαριάς, έγινε μια «παράσταση διαμαρτυρίας για τους παρατασιούχους των δήμων που έχουν συμπληρώσει 24μηνο και δεν επιτρέπεται από τους επιτρόπους η πληρωμή τους» και ζήτησε να λυθεί το θέμα από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επίσης, κάτοικοι της περιοχής που βρέθηκαν εκεί, έθεσαν στον πρωθυπουργό το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της παροχής ρεύματος σε μέλη ευπαθών ομάδων. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, ανέφερε για το εργασιακό των συμβασιούχων ότι πέρασε μια τροπολογία στη Βουλή, η κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημα, αλλά -όπως είπε- έγινε ένα πρώτο βήμα και αναζητείται λύση. Προσκάλεσε, επίσης, τους εργαζόμενους και τους συμβασιούχους σε διάλογο. Για την ηλεκτροδότηση, είπε ότι όσοι έχουν κοινωνικό τιμολόγιο έχουν δωρεάν ρεύμα, ενώ και η ΔΕΗ έχει εξαγγείλει δόσεις σε βάθος χρόνου, πέρα από το κοινωνικό τιμολόγιο και την ένταξη στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr